Jump to content
Vodia PBX forum
chrispopp

Provision Yealink phones via RPS

Recommended Posts

When I open the provisioning to Yealink T48. it returns a 500 error. I'm thinking this has to do with the certificates, but I don't know which to add. Unless it can be something else...

[5] 2017/07/24 16:34:23: Prov request: <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<methodCall>
<methodName>redirect.deRegisterDevice</methodName>
<params>
<param>
<value><string>001565EEEEEE</string></value>
</param>
</params>
</methodCall>
[5] 2017/07/24 16:34:23: Prov request: <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<methodCall>
<methodName>redirect.registerDevice</methodName>
<params>
<param>
<value><string>001565EEEEEE</string></value>
</param>
<param>
<value><string>0ec8bb3e8fee21234567</string></value>
</param>
<param>
<value><string>1</string></value>
</param>
</params>
</methodCall>
[6] 2017/07/24 16:34:23: 1 more requests pending to rps.yealink.com:443[7] 
2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: DNS A returned 184.106.101.50[7] 
2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Connect to 184.106.101.50
9] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Send requestPOST /xmlrpc HTTP/1.1
Host: rps.yealink.com:443
Content-Length: 207
Authorization: Basic <XYZ>
Content-Type: text/xml
Accept-Language: en-us
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; PBX)

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<methodCall>
<methodName>redirect.deRegisterDevice</methodName>
<params>
<param>
<value><string>001565EEEEEE</string></value>
</param>
</params>
</methodCall>
[9] 2017/07/24 16:34:23: Initialize TLS connection
[7] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Return code 500[5] 2017/07/24 16:34:23: Prov response: 
[7] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: DNS A returned 184.106.101.50
[7] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Connect to 184.106.101.50
[9] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Send requestPOST /xmlrpc HTTP/1.1
Host: rps.yealink.com:443
Content-Length: 332
Authorization: Basic XXZZYY
Content-Type: text/xml
Accept-Language: en-us
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; PBX)

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<methodCall>
<methodName>redirect.registerDevice</methodName>
<params>
<param>
<value><string>001565EEEEEE</string></value>
</param>
<param>
<value><string>0ec8bb3e8fee21234567</string></value>
</param>
<param>
<value><string>1</string></value>
</param>
</params>
</methodCall>
[9] 2017/07/24 16:34:23: Initialize TLS connection[7] 2017/07/24 16:34:23: https:rps.yealink.com:443: Return code 500[5] 2017/07/24 16:34:23: Prov response: [7] 2017/07/24 16:34:23: REST: GET rest/system/session[7] 2017/07/24 16:34:23: REST: GET rest/domain/self/admin[7] 2017/07/24 16:34:23: REST: GET rest/system/session[7] 2017/07/24 16:34:23: REST: GET rest/user/23333%40mark.ssslll.com/log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I think you meant version 57.3. If so, please upgrade to 58.1 and please try again. If it still doesn't, let us know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you providing me with your license information via PM? We might have to activate a setting in the license in order for RPS to work correctly.

 

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×