Jump to content

1 extenstion is bad? (10 wont allow login, 11 will with same softphone)


SFX Group
 Share

Recommended Posts

Hi.

 

(sorry typo in the title)

 

I have 2 extensions (10 and 11), both identical (they where renamed from 40 and 41), all same details. However from a 3CX phone on a system (and iPhone), i cant log in to 10, however i can login to 11, the actual error seems to be "SIP/2.0 403 Forbidden".

 

Why would extension 10 be bad? i can delete and re-create, however would like to know why it did this? what log file can i look at, is there a black listed IP address?

 

This really is this simple, if i take 3CX and change the ID and Extenstion from 10 to 11, same passwords, then it works fine.

 

Ive tried changing the passwords on the server (both extensions as a good test), still 11 works and 10 doesn’t....

 

ideas?

 

Heres the log for 10...

...::: NOTE 22 lines down "SIP/2.0 403 Forbidden" why is this? / the working one says "SIP/2.0 401 Authentication Required" :::...

 

[9] 2011/06/24 22:10:15: Last message repeated 8 times

[5] 2011/06/24 22:10:15: SIP Rx udp:192.168.1.51:1450:

REGISTER sip:192.168.1.63:5060 SIP/2.0

Via: SIP/2.0/UDP 192.168.1.51:1450;branch=z9hG4bK-d8754z-567d1f5004720001-1---d8754z-;rport

Max-Forwards: 70

Contact: <sip:10@192.168.1.51:1450;rinstance=506182cd2df0da9f>

To: "ashley"<sip:10@192.168.1.63:5060>

From: "ashley"<sip:10@192.168.1.63:5060>;tag=65056966

Call-ID: ZDUxMGYxOWI3NzYzYzUyNjdjMDRjZDM3YTM3YTQ2Y2U.

CSeq: 1 REGISTER

Expires: 120

Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REGISTER, SUBSCRIBE, NOTIFY, REFER, INFO, MESSAGE

Supported: replaces

User-Agent: 3CXPhone 6.0.19548.0

Content-Length: 0

 

 

[9] 2011/06/24 22:10:15: Resolve 6: aaaa udp 192.168.1.51 1450

[9] 2011/06/24 22:10:15: Resolve 6: a udp 192.168.1.51 1450

[9] 2011/06/24 22:10:15: Resolve 6: udp 192.168.1.51 1450

[5] 2011/06/24 22:10:15: SIP Tx udp:192.168.1.51:1450:

SIP/2.0 403 Forbidden

Via: SIP/2.0/UDP 192.168.1.51:1450;branch=z9hG4bK-d8754z-567d1f5004720001-1---d8754z-;rport=1450

From: "ashley" <sip:10@192.168.1.63:5060>;tag=65056966

To: "ashley" <sip:10@192.168.1.63:5060>;tag=8f5a7a51bf

Call-ID: ZDUxMGYxOWI3NzYzYzUyNjdjMDRjZDM3YTM3YTQ2Y2U.

CSeq: 1 REGISTER

User-Agent: snom-PBX/2011-4.2.0.3981

Content-Length: 0

 

Many Thanks

Ashley

Link to comment
Share on other sites

I assume this is already posted on another post. Anyways, please check if the "Extension->Registration:Trusted IP Addresses" is set on that extension?

 

Yay, fixed :)

 

Had "*" in the trusted IP address part, removed that and its working :)

 

Many Thanks

Ashley

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...