Jump to content
Vodia PBX forum
pbxuser25

can't send daily/receive CDRs

Recommended Posts

Hello everybody

 

I am a new user here as well as new to the PBX. I guess you will see me here often =)

 

Here is my problem.

I am new in the company and my ex-colleague has done a lot of work in order to get the system working.
Unfortunately, he has left suddenly and I think he messed up the things here for a reason.

 

However, the system is still working, but the daily CDR are not working anymore. He has changed the password of the email which is used by the PBX and since then it stopped working.

I did reset of the passwords and it seems like both have communication between each other, but the CDRs are not being send yet. I tried the Test function and still can't receive them.

 

What could be the problem ? Where should I start looking at ? When I access the email and look into the history - it shows that someone has entered the email via the smtp.

So, I guess the problem should be somewhere else, but I / still / just don't have that imagination.

 

Please, help me out with this, because is vital for me and the company too.

 

Sincerely,

David

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, actually it looks like that the email has stopped working at all.

 

Here is what is said:

 

CDR Records: O=12618, T=12055, E=449, I=12792

Calls: total: 435/130 current: 2/4

SIP packet statistics: Tx: 28945 Rx: 28042

Emails: Successful sent:0 Unsuccessful attempts:104 (Warning: Last email could not be sent!)

Uptime: 1d 01:09:07 Memory=228094K

Number of HTTP sessions: 1 (2 requests)

Domain Statistics: 1 (31 users)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I've managed to turn it on again, but now I've noticed that the call history is not going.

It has stopped on 12th February and since then it does not update. On the other hand, Logfile is running well.
Any ideas ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

We had cases where the CDR directories contained old records with higher sequence numbers (e.g. 102134.xml). The timestamps in the file system will tell you if they are outdated. If that is the case just move them into a separate directory and restart the service.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again.

 

I noticed that the email function is not working again. Tried my best, and still can't get it working. Restarted all services and so on, but it refuses to start again. Anyone could help ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you means emails in general or just the CDR emails? Sometimes the email providers also change their rules, e.g. new certificates or the enforcement of encrypted traffic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue remains. I had it before and it was fixed itself. Now seems like the SMTP is not working at all.

 

Tried to fill different email - again without any improvement.

However, the system is working fine, but the emails ...

 

Please, it is urgent, for my daily reports!

 

Regards,

Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

[5] 2015/11/02 18:15:06: Certificate for smtp.gmail.com could not be verified against

[5] 2015/11/02 18:15:06: SMTP: Connection to 74.125.136.109:465 failed

[5] 2015/11/02 18:15:11: Certificate for smtp.gmail.com could not be verified against

[5] 2015/11/02 18:15:11: SMTP: Connection to 74.125.136.109:465 failed

[5] 2015/11/02 18:15:16: Certificate for smtp.gmail.com could not be verified against

[5] 2015/11/02 18:15:16: SMTP: Connection to 74.125.136.109:465 failed


This is what I get from the log. I also updated the certificates to be more sure, but nothing ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well you can just uncheck the verify certificates flag in the email settings, at least to find out if that is the issue. Gmail should actually work if you use the default installed Root CA for the PBX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was forced to change the email server. Here is what the log says:

 

[8] 16:14:45.494 EMAI: SMTP: Connect to 194.153.145.37:465 [8] 16:14:45.824 EMAI: SMTP: Received 220 smtp.xxxxxx.xxx ESMTP [8] 16:14:45.824 EMAI: SMTP: Send EHLO localhost [8] 16:14:45.840 EMAI: SMTP: Received 250-smtp.xxxxxx.xxx Hi xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE 36971520
250 AUTH PLAIN LOGIN [8] 16:14:45.840 EMAI: SMTP: Send AUTH PLAIN AGtpbGxhcnVuYUBhYnYuYmcAbHVuYXRpeA== [8] 16:14:46.084 EMAI: SMTP: Received 235 Authentication successful for xxx@xxxxxx.xxx - authsql/plain [8] 16:14:46.084 EMAI: SMTP: Send MAIL FROM:<PBX Reporting System> [8] 16:14:46.098 EMAI: SMTP: Received 501 could not parse your mail from command [5] 16:14:46.098 EMAI: SMTP Server returned 501

 

Any help would be appreciated !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be a problem with what you put into your from address. Is it in the form account@domain.com? You can also try "Name" <account@domain.com>. Maybe you can post here the exact FROM message (ok to change names, of course). Different email servers are more or less picky about the exact syntax.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've checked their requirements and they like to be exactly as I did - user@domain.com ....

 

Did you notice the bolded log ? SMTP: Received 501 could not parse your mail from command ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking at the RFC... The only thing I can think of right now is that the address must be in <>, but it seems that is the case in your log. Can you attach a TXT file, so that the message editor of the forum does not mingle it? Please make 100 % sure that there are no spaces, tabs or anything "invisible" in the account settings. That seems to be a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it is that the provider has different software versions running on different servers. That would explain why it works with one domain and not with another. It is always something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to burst in the post.

 

Thank you Vodia for this: "We had cases where the CDR directories contained old records with higher sequence numbers (e.g. 102134.xml). The timestamps in the file system will tell you if they are outdated. If that is the case just move them into a separate directory and restart the service."

 

Just wanted to post a new topic :)

 

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...