Jump to content

Strange Trouble


Bill H
 Share

Recommended Posts

We have a customer with an unusual trouble.

 

Twice now it has happened.

 

The system runs fine for weeks then all of a sudden on two occasions, it goes bad.

 

First, his modem/router lost all of its account settings, would not log on to the ISP and had to be re-programmed.

 

Next, his PBXNSIP computer was sending an incorrect return IP Address in the SDP and we had to force it by placing the correct address in the SIP IP Replacement List: area (the network card was OK)

 

Finally, the Audiocodes PSTN gateway, which has a static IP Address on the LAN, changed as if it were DHCP.

 

 

OK, so we fixed all that, then it happens again...about a week or so later..The Internet goes out. (but for a different external reason this time)

 

This time PBXNSIP's password is changed, the CPU is running at 50 to 100% consumption, the PSTN gateway has changed again.

 

We reduced the network down to PBXNSIP, PSTN gateway and one phone plugged directly into the Netgear POE switch and the trouble (CPU fully loaded) persisted.

 

Later that evening the customer calls and says everything is OK now.

 

Has anyone seen this type of trouble before??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...