Jump to content

Drop Call on Remote Extension on Aastra 480iCT


grichardomi
 Share

Recommended Posts

I think then the best is to take a look at a Wireshark trace or at least at the SIP trace of the involved user agents.

 

 

How do you perform a SIP trace? Here is some more info that might help locate the problem. I have 2 domains (localhost,firstchoice) The problem occurs on firstchoice domain extension. I've registered one phone for both. I have no user agents - only one extension account on firstchoice domain.

Link to comment
Share on other sites

Eehhm... Multiple domains are a complex topic. If this is your first installation, I would recommend to use only one domain and get some experience first.

 

Also, check out http://wiki.pbxnsip.com/index.php/Log_Access for the logging issue. See www.wireshark.org for a tool that helps you find out whats going on.

 

Here my log while calling. I'm not sure if you can spot something unusual -

[7] 2007/10/26 21:39:54: Other Ports: 1

[7] 2007/10/26 21:39:54: Call Port: 572060-3402439021-452147@msw2#80b5c21dda

[8] 2007/10/26 21:39:54: Resolve destination 52829: url sip:d37fcde5091b5e9773a12e548f678fb2@204.11.192.23:5060;transport=udp

[8] 2007/10/26 21:39:54: Resolve destination 52829: a udp 204.11.192.23 5060

[8] 2007/10/26 21:39:54: Resolve destination 52829: udp 204.11.192.23 5060

[8] 2007/10/26 21:39:54: Send Packet BYE

[8] 2007/10/26 21:39:54: UDP: recvfrom receives ICMP message

[5] 2007/10/26 21:39:54: BYE Response: Terminate 572060-3402439021-452147@msw2

[8] 2007/10/26 21:39:54: Resolve destination 52830: udp 192.168.15.1 5060

[8] 2007/10/26 21:39:54: Send Packet 200

[8] 2007/10/26 21:40:01: Resolve destination 52831: udp 192.168.15.1 5060

[8] 2007/10/26 21:40:01: Send Packet 200

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
At this point, I'd like to hire a consultant to troubleshoot this problem. Anyone with info can email grichardomi@gmail or call me at 515.282.1455.

 

Thanks

 

 

Could not get permanent releif from this problem. When phone dies 4 seconds after it's picked up. The weird thing is, it seem to work when answered using over the ear headset.

I'm pasting my phone local configuration below:

upgrade file name: "480i CT.st"

upgrade ip address: 192.168.15.153

vendor: "Aastra Telecom"

model: 480iCordless

firmware md5: 25a1097ee901cefa054a9beb4e4b6543

softkey1 type: line

softkey1 label: "line 5"

softkey1 line: 5

dndkey value: 0

ringer volume: 8

time server disabled: 1

sip line1 auth name: 601

sip line1 password: 601

sip line1 user name: 601

sip line1 display name: 601

sip line1 screen name: "GUY RICHARD"

sip line1 proxy ip: 67.18.221.2

sip line1 proxy port: 5060

sip line1 registrar ip: 67.18.221.2

sip line1 outbound proxy: 67.18.221.2

sip line1 outbound proxy port: 5060

sip line1 dtmf method: 0

sip line5 auth name: 600

sip line5 password: 600

sip line5 user name: 600

sip line5 display name: 600

sip line5 screen name: "line 5"

sip line5 proxy ip: firstchoice

sip line5 proxy port: 5060

sip line5 registrar ip: firstchoice

sip line5 outbound proxy: 67.18.221.2

sip line5 outbound proxy port: 5060

sip line5 dtmf method: 0

handset list version: 2

key list version: 3

Feature key 10 En label: "Line 5"

Feature key 10 Fr label: "Ligne 5"

Feature key 10 Sp label: "Línea 5"

Feature key 10 control: 2

Feature key 10 base event: 5

Feature key 11 En label: None

Feature key 11 Fr label: Aucun

Feature key 11 Sp label: Ningún

Feature key 11 hs event: 0

Feature key 12 En label: None

Feature key 12 Fr label: Aucun

Feature key 12 Sp label: Ningún

Feature key 12 hs event: 0

Feature key 13 En label: None

Feature key 13 Fr label: Aucun

Feature key 13 Sp label: Ningún

Feature key 13 hs event: 0

Feature key 14 En label: None

Feature key 14 Fr label: Aucun

Feature key 14 Sp label: Ningún

Feature key 14 hs event: 0

ftp server: 72.52.191.74

ftp username: grichard

ftp password: 0908y6

Link to comment
Share on other sites

We found a problem when people are doing attended transfer and transfer the call before the other side picks up. Could this be a problem here?

 

 

Is it Aastra or server related problem? I beleive the problem is related to our 2nd, non-localhost domain. Our first localhost domain extensions are working fine. But anything extension attached to this new "firstchoice" domain does not work properly on aastra phone.

Link to comment
Share on other sites

Usually those kind of problems come if people are not using an outbound proxy. Other problems are when phones place calls from received call lists where the contact is not clear. But it should be possible to locate the problem looking at the INVITE with the Request-URI.

 

In your setting the line 1 looks a little bit suspicious because the domain name is a IP address. In multiple-domain environments it would be a little bit strange to have a alias name that is the IP address.

 

Maybe you should try to temporarily remove the alias name "localhost" to really point out where the domain does not match in your setup.

Link to comment
Share on other sites

Usually those kind of problems come if people are not using an outbound proxy. Other problems are when phones place calls from received call lists where the contact is not clear. But it should be possible to locate the problem looking at the INVITE with the Request-URI.

 

In your setting the line 1 looks a little bit suspicious because the domain name is a IP address. In multiple-domain environments it would be a little bit strange to have a alias name that is the IP address.

 

Maybe you should try to temporarily remove the alias name "localhost" to really point out where the domain does not match in your setup.

 

Below is my call log where BYE response is quickly dectected . Also I noticed for this "firstchoice" extension, Bind to Mac Address has nothing in it. But for localhost, all extensions have an "*" in the Bind to Mac Address column. When I tried placing an "*" for firstchoice domain, it would not let me.

 

 

 

 

[2] 2007/12/01 03:08:56: Trunk status 2 (callcentric) changed to "200 Ok" (Refresh interval 30 seconds)

[5] 2007/12/01 07:47:37: Identify trunk 2

[5] 2007/12/01 07:47:37: Trunk callcentric sends call to 600

[5] 2007/12/01 07:47:47: BYE Response: Terminate 200789-3405509249-139600@msw1

[5] 2007/12/01 07:48:20: Identify trunk 2

[5] 2007/12/01 07:48:20: Trunk callcentric sends call to 600

[5] 2007/12/01 07:48:28: BYE Response: Terminate 200864-3405509291-741536@msw1

[5] 2007/12/01 07:56:23: Identify trunk 2

[5] 2007/12/01 07:56:23: Trunk callcentric sends call to 600

[5] 2007/12/01 07:56:32: BYE Response: Terminate 201870-3405509774-920885@msw1

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Usually those kind of problems come if people are not using an outbound proxy. Other problems are when phones place calls from received call lists where the contact is not clear. But it should be possible to locate the problem looking at the INVITE with the Request-URI.

 

In your setting the line 1 looks a little bit suspicious because the domain name is a IP address. In multiple-domain environments it would be a little bit strange to have a alias name that is the IP address.

 

Maybe you should try to temporarily remove the alias name "localhost" to really point out where the domain does not match in your setup.

 

 

Where you able to fix this problem? I'm having the same problem and I'm going nuts trying to fix it.

 

Thanks,

 

 

Pedro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...