Jump to content

SNOM 710 - Call disconnect for no apparent reason


moh10ly
 Share

Recommended Posts

I have a client who is testing Snom 710 phones, calls are disconnected whenever they try to call. what I can see in the logs are the alert "SIP: closing call -7 due to missing ack"

 

I have advised my client to update their firmware since I saw this bug mentioned in the earlier firmware and has been fixed but my client is not even able to upgrade the firmware on the phone, it says (Software Update Downloading Firmware File not found error: 99)

 

Anyone to help ? why is all this happening ?

 

I'm attaching snapshots of the error on the phone firmware upgrade and the errors for calls.

 

https://www.dropbox.com/s/qrnpjch0hqzf8ck/phone%20error.jpg

 

8/3/2013 10:01:39 [NOTICE] PHN: SDP: Skipped Codec G723 is not supported for 20 ms packets

8/3/2013 10:01:39 [NOTICE] PHN: SDP: Skipped Codec G723 is not supported for 20 ms packets

8/3/2013 10:01:41 [NOTICE] PHN: Resetting SRTP

8/3/2013 10:02:13 [NOTICE] PHN: SIP: final transport error: 1000053 -> udp:10.30.0.179:5060

8/3/2013 10:02:13 [ALERT ] PHN: SIP: closing call -7 due to missing ack

8/3/2013 10:02:15 [NOTICE] PHN: Fetching URL: snom://mb_exit

8/3/2013 10:06:53 [NOTICE] PHN: SDP: Skipped Codec G723 is not supported for 20 ms packets

8/3/2013 10:06:53 [NOTICE] PHN: SDP: Skipped Codec G723 is not supported for 20 ms packets

8/3/2013 10:06:54 [NOTICE] PHN: Resetting SRTP

8/3/2013 10:07:26 [NOTICE] PHN: SIP: final transport error: 1000057 -> udp:10.30.0.179:5060

8/3/2013 10:07:26 [ALERT ] PHN: SIP: closing call -8 due to missing ack

8/3/2013 10:07:28 [NOTICE] PHN: Fetching URL: snom://mb_exit

8/3/2013 10:09:00 [CRITIC] PHN: start_dst(1365303600) end_dst(1382846400) offset_dst(3600) offset_utc(7200)

8/3/2013 10:09:00 [CRITIC] PHN: start DST: 04/07/2013 03:00:00 (1365303600)

8/3/2013 10:09:00 [CRITIC] PHN: end DST: 10/27/2013 04:00:00 (1382846400)

8/3/2013 10:09:00 [CRITIC] PHN: SIP: Registered at registrar as 2440287@ (Expires: 1800 secs)

8/3/2013 10:09:00 [NOTICE] PHN: Settings stored!

8/3/2013 10:24:00 [CRITIC] PHN: SIP: Registered at registrar as 2440287@ (Expires: 1800 secs)

8/3/2013 10:24:00 [NOTICE] PHN: Settings stored!

Link to comment
Share on other sites

What version are your currently running on the PBX and on the phone? Assuming they are more or less up-to-date, this sounds like a routing issue. Are you using TLS? Then that problem should not exist at all.

 

the calls between two telephone internally do not disconnect but only received calls from the ITSP provider disconnects. do you recommend using TLS ? if not what else would the problem be.

 

the client have two dif vlan networks, one for VoIP and other for Data! I have provided my client the options to use in Vlan.

 

Thanks

btw, I'm not sure which firmware he's using but I think on the phone he's using 8.7.3.8.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...