Jump to content

Manual PnP of 710


Carlos Montemayor
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

Must of the time plug and play happens even when I do not want it too. However, I just cannot get it to work today. Since the router does not support option 66 (it is a MicroTIK routerboard 750) and the switch may not help with multicast (it is a TP Link TL-SG1008P) I went for what I though would be a sure shot, the manual plug and play (which in a LAN, should work). Unfortunately, the 710 could not do pluy and play. The log shows the following:

 

1/1/2000 00:00:51 [NOTICE] PHN: Initiating PNP setup
1/1/2000 00:00:51 [NOTICE] LID: Opening TCP socket on port 7547
1/1/2000 00:00:51 [NOTICE] LID: Opening TCP socket on port 843
1/1/2000 00:00:51 [FATAL ] PHN: Phone::uboot_version:1.1.5-IFX-05.01.12
1/1/2000 00:00:56 [NOTICE] PHN: Setting server prio 1, type redirection, url: >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<
1/1/2000 00:00:56 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:00 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 10/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:00 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:1
1/1/2000 00:01:00 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; requeueing >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<; attempt: 1, state: 29
1/1/2000 00:01:03 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:06 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 11/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:06 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:2
1/1/2000 00:01:06 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; requeueing >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<; attempt: 2, state: 29
1/1/2000 00:01:09 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:12 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 12/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:12 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:3
1/1/2000 00:01:12 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; requeueing >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<; attempt: 3, state: 29
1/1/2000 00:01:15 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:18 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 13/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:18 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:4
1/1/2000 00:01:18 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; requeueing >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<; attempt: 4, state: 29
1/1/2000 00:01:21 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:24 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 14/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:24 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:5
1/1/2000 00:01:24 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; requeueing >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<; attempt: 5, state: 29
1/1/2000 00:01:27 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.94:8080/provisioning/
1/1/2000 00:01:30 [ERROR ] PHN: TPL: Socket Error: 15/23/connecting, connect_cb -> No such file or directory (2)
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: webclient::on_tcp_close conn_id:6
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 500; giving up on >http://192.168.88.94:8080/provisioning/<
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: SetProvisioningDone
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: Skipping prio 2 setting server, type pnp, url: ><
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: Skipping prio 3 setting server, type dhcp, url: ><
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: Skipping prio 4 setting server, type tr69, url: ><
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: Go to wizzard if all settings have been read.
1/1/2000 00:01:30 [NOTICE] PHN: SetProvisioningDone
31/12/1999 14:01:30 [NOTICE] PHN: ProvUtils::UcLookUpFirmwareUpdateViaDNS: domain: ><
17/7/2013 13:39:41 [NOTICE] PHN: TPL: Socket 16 idle/connect timeout@redhat.com>@candelatech.com>@qualcomm.com>

 

I would really like to do PnP. What may I be missing?

 

Regards

Link to comment
Share on other sites

WAN based PnP, unfortunately did not fly. The remote pone seems to find the pbx and the pbx seems to send the right files, but the pone does not react to that. I tried putting the pone in the DMZ, also port forwarding on the side of the pone and even deactivating the firewall on the side of the pone but none of those actions seem to help.

 

The log from the pbx shows the following:

 

8] 2013/07/20 14:05:37: HTTP: Received request for file snom710-000413745EF0.htm from 187.172.138.9

[8] 2013/07/20 14:05:37: Provisioning file snom710-000413745EF0.htm looking for MAC 000413745EF0

[8] 2013/07/20 14:05:37: HTTP: file snom710-000413745EF0.htm based on template snom_710.xml is sent to 187.172.138.9

And the log on the remote pone shows the following:

1/1/2000 00:00:52 [NOTICE] PHN: Initiating PNP setup
1/1/2000 00:00:52 [NOTICE] LID: Opening TCP socket on port 7547
1/1/2000 00:00:52 [NOTICE] LID: Opening TCP socket on port 843
1/1/2000 00:00:52 [FATAL ] PHN: Phone::uboot_version:1.1.5-IFX-05.01.12
1/1/2000 00:00:57 [NOTICE] PHN: Setting server prio 1, type redirection, url: >http://200.76.106.2/prov/snom710-{mac}.htm<
1/1/2000 00:00:57 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm
1/1/2000 00:01:28 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm stopped due to no response from server for con_id:1
1/1/2000 00:01:28 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; requeueing >http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm<; attempt: 1, state: 29
1/1/2000 00:01:31 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm
1/1/2000 00:02:01 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm stopped due to no response from server for con_id:2
1/1/2000 00:02:01 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; requeueing >http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm<; attempt: 2, state: 29
1/1/2000 00:02:04 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://200.76.106.2:80/prov/snom710-000413745EF0.htm
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_xml_settings: found setting-files XML header
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_xml_settings: found one byte encoding: 1
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_setting_file_list: added URL: http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_setting_file_list: added URL: https://192.168.88.92:4490/prov/snom_710_phone-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_setting_file_list: added URL: https://192.168.88.92:4490/prov/snom_710_buttons-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_setting_file_list: added URL: https://192.168.88.92:4490/prov/snom_web_lang.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] CFG: read_setting_file_list: added URL: https://192.168.88.92:4490/prov/snom_gui_lang.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] PHN: Config setup: found xml style settings
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] PHN: last prov successful:1; uri: >http://200.76.106.2/prov/snom710-{mac}.htm<; default uri: >http://provisioning.snom.com/snom710/snom710.php?mac={mac}<
1/1/2000 00:02:13 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:02:43 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710 stopped due to no response from server for con_id:4
1/1/2000 00:02:43 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; requeueing >http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710<; attempt: 3, state: 29
1/1/2000 00:02:46 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:03:16 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710 stopped due to no response from server for con_id:5
1/1/2000 00:03:16 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; requeueing >http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710<; attempt: 4, state: 29
1/1/2000 00:03:19 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:03:49 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710 stopped due to no response from server for con_id:6
1/1/2000 00:03:49 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; requeueing >http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710<; attempt: 5, state: 29
1/1/2000 00:03:52 [NOTICE] PHN: Fetching URL: http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710
1/1/2000 00:04:22 [ALERT ] PHN: WEBCLIENT: request http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710 stopped due to no response from server for con_id:7
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: Config setup: return code 408; giving up on >http://192.168.88.92:80/prov/snom_3xx_fw-000413745EF0.xml?model=snom710<
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: SetProvisioningDone
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: Skipping prio 2 setting server, type pnp, url: ><
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: Skipping prio 3 setting server, type dhcp, url: ><
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: Skipping prio 4 setting server, type tr69, url: ><
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: Go to wizzard if all settings have been read.
1/1/2000 00:04:22 [NOTICE] PHN: SetProvisioningDone

I read a 408 error on the side of the pone, a request time out

I have ran out of ideas, what can I do?

Regards

Link to comment
Share on other sites

In the LAN, PnP worked wonderfully using the manual method (option 66 was not available and multicast did not worked). I have 5 710s in the LAN that achieved PnP through the manual method. Here in the remote station is where I just cannot do it. The request seems to arrive to the PBX, and the PBX responds sending the files, but suddenly, somewhere in the process the flow stops and there is no PnP.

 

I figure it is something in the router of the remote phone, but I have tried turning off and on ALG, using the DMZ, turning the firewall off and also port forwarding to the phone (ports 80. 5060 and 5061). I have tried every combination of those things and none does the trick. Will you try a remote 710? If you PM me its mac address I could set an extension for it.

 

Regards.

Link to comment
Share on other sites

Plug and play is don't using HTTP; I doubt that the phone router is blocking it (my only idea would be that it blocks the request because it does not trust the PBX certificate). You can try this easily by entering the URL in your PC browser and see if you can load the document. I bet it times out like it does on the phone.

 

I would review how the HTTP and HTTPS requests are being routed by the PBX router. Maybe you have forgotten to port forward 443.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

I can manage the pbx remotely. I mean, I can see the PBX GUI through http and also https. That is how I get to see the log file of the PBX and see the request from the phone and that a file is been sent from the pbx to the phone. Port forwarding in the pbx router was done for all the recommended ports, even for SSH

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...