Jump to content

Tapi on Snom 360 not working


Leonmeijer
 Share

Recommended Posts

Hello,

 

I'm trying to get the TAPI driver working.

When I try to call using my SNOM360 th PBX log shows:

 

[7] 2008/10/02 10:04:11: SIP Rx udp:127.0.0.1:1034:

NOTIFY sip:127.0.0.1 SIP/2.0

Via: SIP/2.0/UDP 127.0.0.1:1034;branch=z9hG4bK-r433tyk1h8osuw4fjcwz;rport

From: <sip:32@hofstee>;tag=23487

To: <sip:32@hofstee>

Call-ID: eilt76f47xpey71wsqio

CSeq: 2343 NOTIFY

Max-Forwards: 70

Contact: <sip:32@127.0.0.1:1034>

Event: x-tapi

Content-Type: application/x-tapi

Content-Length: 59

 

Action: MakeCall

Line: 1

Call: 250

Address: Phone number to call

 

[7] 2008/10/02 10:04:11: SIP Tx udp:127.0.0.1:1034:

SIP/2.0 200 Ok

Via: SIP/2.0/UDP 127.0.0.1:1034;branch=z9hG4bK-r433tyk1h8osuw4fjcwz;rport=1034

From: <sip:32@hofstee>;tag=23487

To: <sip:32@hofstee>

Call-ID: eilt76f47xpey71wsqio

CSeq: 2343 NOTIFY

Content-Length: 0

 

 

What could be the problem? the snom is not rinning and the Snom sip-trace log doesn't show the call.

Link to comment
Share on other sites

Hello,

 

I'm trying to get the TAPI driver working.

When I try to call using my SNOM360 th PBX log shows:

 

[7] 2008/10/02 10:04:11: SIP Rx udp:127.0.0.1:1034:

NOTIFY sip:127.0.0.1 SIP/2.0

Via: SIP/2.0/UDP 127.0.0.1:1034;branch=z9hG4bK-r433tyk1h8osuw4fjcwz;rport

From: <sip:32@hofstee>;tag=23487

To: <sip:32@hofstee>

Call-ID: eilt76f47xpey71wsqio

CSeq: 2343 NOTIFY

Max-Forwards: 70

Contact: <sip:32@127.0.0.1:1034>

Event: x-tapi

Content-Type: application/x-tapi

Content-Length: 59

 

Action: MakeCall

Line: 1

Call: 250

Address: Phone number to call

 

[7] 2008/10/02 10:04:11: SIP Tx udp:127.0.0.1:1034:

SIP/2.0 200 Ok

Via: SIP/2.0/UDP 127.0.0.1:1034;branch=z9hG4bK-r433tyk1h8osuw4fjcwz;rport=1034

From: <sip:32@hofstee>;tag=23487

To: <sip:32@hofstee>

Call-ID: eilt76f47xpey71wsqio

CSeq: 2343 NOTIFY

Content-Length: 0

 

 

What could be the problem? the snom is not rinning and the Snom sip-trace log doesn't show the call.

 

Looks like PBX received the NOTIFY without the address filled in.

Link to comment
Share on other sites

The addres is filled in but I replaced the phone number with the bold text (the bold text contains the phone number to dial but I removed the phone number). Doing this with another phone it works fine.. except from this snom 360 phone.

 

It must be somehow related to this specific snom 360 instance. I don't believe it is related to the TAPI.

Link to comment
Share on other sites

I installed it on my 2008 server but it doesn't show in the Phone and Modem options.

 

I have not worked on Windows 2008 server. But I assume that it has the "Search" option when you click on the "windows/start" button on the bottom left corner. You can type in "Phone and Modem Options" and windows will search it for you.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...