Jump to content

8.7.3.10 firmware (Snom 821) question for SNOMOne Problem


Jack Russell Racing
 Share

Recommended Posts

I'm struggling to get firmware 8.7.3.10 installed on Snom821 phones (we're migrating from firmware 8.4.31) in a SNOM One environment.

 

The problem is simple, but its driving me bonkers! When a user goes into their voicemail to retrieve messages, they could normally just hit "7" to delete an ongoing message and either return to the menu or listen to the next message. Now, with 8.7.3.10, the phone seems to initiate a "HOLD" and put the voicemail connection into hold, and there's no way to even get back to the call.

 

Any ideas on why the keypad doesn't seem to properly control the voicemail like before?

Link to comment
Share on other sites

Sounds like it's trying to transfer and the call is put on hold? Can you post the siptrace when you call into VM, we tried it here but could not reproduce it. Thanks

 

Also there are some new feature in 8.7.3.10

that could impact your experience on the phone.

 

http://wiki.snom.com/Settings/disable_blind_transfer

 

http://wiki.snom.com/Settings/retrieve_xferred_call_on

http://wiki.snom.com/Settings/release_xferred_call_on

Link to comment
Share on other sites

Sounds like it's trying to transfer and the call is put on hold? Can you post the siptrace when you call into VM, we tried it here but could not reproduce it. Thanks

 

Also there are some new feature in 8.7.3.10

that could impact your experience on the phone.

 

http://wiki.snom.com/Settings/disable_blind_transfer

 

http://wiki.snom.com/Settings/retrieve_xferred_call_on

http://wiki.snom.com/Settings/release_xferred_call_on

 

 

Ahh... might be the blind transfer. I'll look at it today. Thank you!

Link to comment
Share on other sites

It was far more sinister than I thought! ;)

 

When the user goes into voicemail now, the "Virtual Keys" screen appears. "7" was mapped to another extension --- so if a user tried to delete the VM message by hitting 7, it actually tried to transfer the call to that other extension. The quick fix was to simply disable the Virtual Keys altogether.

 

Am I missing something here?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...