Jump to content

Odd registration behaviour?


DLS
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

On one of our clients sytems we're seeing odd registration behaviour in the nightly summary email - the trunks are set up with the same ITSP as everyone else, and the configuration looks the same as our PBX which doesn't get the problem. Any suggestions on tracking down the source?

 

Image attached.

 

Cheers,

Andrew

post-18477-0-63000600-1338534933_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Well, thats why we have these reports ;)

 

This problem is usually caused by extensions behind "crappy NAT routers" where the port changes all the time. There is a feature that sends an email to the admin every time the registration changes in the registration tab for the extension, turn it on at least for those who have remote registration and you should see in your inbox which ones make trouble.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Thanks - this client is the only one with a BT Home Hub, we'll get it changed to a decent router.

 

Cheers,

Andrew

 

Turned out the problem wasn't the router at all - it was a Snom 821 phone causing the problem. Replaced with a new one and the graph is now stable.

 

Cheers,

Andrew

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...