Jump to content

snom 870 dtmf


reco
 Share

Recommended Posts

hi there,

 

i am having troubles remote systems not recognizing the dial tones i press. i am calling for example ups and they don't recognize the options i press during the call.

 

the pbx seems to recognize these:

 

[6] 20100403131036: Received DTMF 1

 

- on my snom 870 i have `DTMF via SIP INFO: off`

- domain trunk `Trunk requires out of band-DTMF tones: on`

- pbx global settings `detect dtmf: on`

 

my outgoing dtmf tones are not recognized by example UPS.

 

doing the same call form my soft phone on the iphone works. seems my soft phone transfers the dial tones differently.

 

[8] 20100403135136: Received INFO DTMF 2

[6] 20100403135136: Received DTMF 2

[7] 20100403135136: Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

how could i fix this for the some phone?

 

thanx

Link to comment
Share on other sites

hi there,

 

i am having troubles remote systems not recognizing the dial tones i press. i am calling for example ups and they don't recognize the options i press during the call.

 

the pbx seems to recognize these:

 

[6] 20100403131036: Received DTMF 1

 

- on my snom 870 i have `DTMF via SIP INFO: off`

- domain trunk `Trunk requires out of band-DTMF tones: on`

- pbx global settings `detect dtmf: on`

 

my outgoing dtmf tones are not recognized by example UPS.

 

doing the same call form my soft phone on the iphone works. seems my soft phone transfers the dial tones differently.

 

[8] 20100403135136: Received INFO DTMF 2

[6] 20100403135136: Received DTMF 2

[7] 20100403135136: Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

how could i fix this for the some phone?

 

thanx

 

 

870 still very buggy, I ended up replacing the 870 for my customer with the 370, now DTMF works and all his other bugs went away, and he is a happy customer.

Link to comment
Share on other sites

hi there,

 

i am having troubles remote systems not recognizing the dial tones i press. i am calling for example ups and they don't recognize the options i press during the call.

 

the pbx seems to recognize these:

 

[6] 20100403131036: Received DTMF 1

 

- on my snom 870 i have `DTMF via SIP INFO: off`

- domain trunk `Trunk requires out of band-DTMF tones: on`

- pbx global settings `detect dtmf: on`

 

my outgoing dtmf tones are not recognized by example UPS.

 

doing the same call form my soft phone on the iphone works. seems my soft phone transfers the dial tones differently.

 

[8] 20100403135136: Received INFO DTMF 2

[6] 20100403135136: Received DTMF 2

[7] 20100403135136: Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

how could i fix this for the some phone?

 

thanx

 

 

Are you using pbxnsip? I want to confirm that because we have tested it very well with pbxnsip and it works perfectly. I also dialled UPS (Germany) for the IVR system and it also worked. What phone version of snom870 are you using? Because recently in version 8.4.2 onwards we have increased the dtmf duration which could have been the problem. If you still have problems could you make some pcap traces on the phone as you use the dtmf in a call, save it and send it to us? It would also help if, for that trace, you turn off RTP encryption so we can see what you have pressed. You should also tell us what you have pressed in the call.

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

hi there,

 

i am having troubles remote systems not recognizing the dial tones i press. i am calling for example ups and they don't recognize the options i press during the call.

 

the pbx seems to recognize these:

 

[6] 20100403131036: Received DTMF 1

 

- on my snom 870 i have `DTMF via SIP INFO: off`

- domain trunk `Trunk requires out of band-DTMF tones: on`

- pbx global settings `detect dtmf: on`

 

my outgoing dtmf tones are not recognized by example UPS.

 

doing the same call form my soft phone on the iphone works. seems my soft phone transfers the dial tones differently.

 

[8] 20100403135136: Received INFO DTMF 2

[6] 20100403135136: Received DTMF 2

[7] 20100403135136: Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

how could i fix this for the some phone?

 

thanx

 

 

Would you give the version given below a try. It's for test only. If it works, we will add the solution to the next official release.

 

http://downloads.snom.net/tmp/snom870-8.4-20100406-SIP-r.bin

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

tried that firmware too.

same thing

 

i have 2 different pbx systems using the same provider. same pbxnsip version. almost same settings

 

here is the difference in the log file:

 

on the system where all dial tones work perfectly witn 3x0 and 780 phone i have:

Received RFC4733 DTMF on codec 101

Received DTMF 1

 

on the one not working i am missing the 'Received DTMF 1' entry:

Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

so where does this 'Received DTMF 1' come from how can i enable that?

 

thanx

Link to comment
Share on other sites

i only see these:

 

[7] 20100421103841: Received RFC4733 DTMF on codec 101

[7] 20100421103854: Received RFC4733 DTMF on codec 101

 

This happens when the PBX is not interested in DTMF, for example when the call is established between two endpoints. Try to call the auto attendant and see if the DTMF still fails.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...